- - - - - - - ONS WERK - - - - - - -

MONDHYGIËNE

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor het gebit, maar ook voor het hele lichaam. Bij Confidental kan de mondhygiëne behandeling gecombineerd worden met een halfjaarlijkse controle afspraak.

PARODONTOLOGIE

Parodontologie richt zich op de steunweefsels van de tanden en kiezen, het kaakbot. Infecties van het tandvlees en het kaakbot noemt men parodontitis. Als gevolg hiervan kunnen tanden en kiezen los gaan zitten en verloren gaan. Parodontitis kunt u niet zelf oplossen. Onze mondhygiënist reinigt uw gebit professioneel in een aantal sessies en legt uit hoe u het gebit schoon, gezond en sterk kunt houden.

ORTHODONTIE

Een orthodontische behandeling zet de tanden en kiezen ‘recht’, zodat het onder- en bovengebit goed op elkaar passen en er mooi en regelmatig uitzien. Bij jongeren kan het ook nodig zijn de groei van de kaken te beïnvloeden, zodat de onder- en bovenkaak goed op elkaar passen.

ENDODONTOLOGIE

Endodontologie (wortelkanaal-behandelingen) is een onderdeel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met ziekten van de holte in tanden en kiezen waar de zenuw zich in bevindt. De wortelkanaalbehandelingen worden met behulp van een microscoop zeer nauwkeurig uitgevoerd.

ONZE BLEEKSYSTEMEN

Meer en meer mensen willen graag schone, witte tanden. Een goed verzorgd gebit is goed voor uw gezondheid, maar geeft ook zelfvertrouwen. Het bleken van uw gebit is veilig en mag alleen worden aangeboden en uitgevoerd bij uw tandarts. Dat kan met producten voor thuisgebruik of een behandeling bij de tandarts zelf.

IMPLANTOLOGIE

Tandheelkundige implantaten zijn vervangende tandwortels die meestal worden vervaardigd uit titanium. Implantaten worden gebruikt om bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese op te plaatsen. Bij verlies van één of meerdere tanden, bijvoorbeeld bij een ongeluk of val, zijn implantaten de beste oplossing zonder de omliggende tanden te beschadigen. Uw tanden functioneren en voelen weer aan als uw natuurlijke tanden.

FACINGS

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm of kleur van een tand mooier. Scheve tanden, verkleurde tanden of een afgebroken hoekje? Met facings maken wij uw gebit weer mooi.

KINDERTANDHEELKUNDE

Het tandartsbezoek is al vanaf jonge leeftijd van groot belang. Zodra uw kind 2,5 à 3 jaar oud is, zal de tandarts het gebit gaan controleren. Zo raken kinderen vertrouwd met de tandarts door mee te komen op afspraken van hun ouders. Het wisselen van tanden en kiezen begint ongeveer op 6 jarige leeftijd. Dan komen ook de eerste blijvende kiezen door. Aangezien deze kiezen nog kwetsbaar zijn, worden deze vaak voorzien van een beschermlaag of met fluoride behandeld. De mondhygiënist kan uw kind en u laten zien hoe het gebit het beste schoon te houden. Samen met uw kind poetsen is zeker aan te raden tot circa 11 jaar.

Wij streven ernaar om samen met u te zorgen voor een leven lang een gezond en mooi gebit. U wordt bij ons met zorg en respect behandeld.

Neem vrijblijvend contact met ons op: